Hyggelig omtale i Trønder-Avisa

Kreativt fra Linda

Ved hjelp av alkoholblekk, akrylmaling og digital illustrasjon, lager Linda Skaret (30) fra Steinkjer bilder som passer godt inn i det skandinaviske interiøret.

Journalist: Heidi J. Stiklestad, for Trønder-Avisa. 30.11.18. Delt med tillatelse.

Linda bor i Trondheim, er utdannet grafisk designer og har jobbet fem år i reklamebyrå. De siste fire årene har hun vært markedskoordinator i Kremmerhuset, en jobb hun trives godt i. Kunsten blir til på fritida hjemme i leiligheten hun deler med samboer Andreas og en aktiv ettåring.

Med fullstilling på dagtid og barn i huset, sier det seg selv at det blir mye kvelds- og helgejobbing med bildene. Og Linda bruker mye tid på kunsten.

– Skulle ønske døgnet hadde flere timer. Det er så artig, og i tillegg vil folk kjøpe bildene mine. Klart det inspirerer, sier Linda.

Hun jobber med flere uttrykk, både abstrakte og figurative. I arbeidet med de abstrakte bildene, bruker hun alkoholblekk, et levende og flytende medium som hun for første gang prøvde for mindre enn ett år siden. Hun heller, drypper og blåser det utover papiret. Deretter scannes bildet, og Linda jobber videre med det digitalt.

– Originalene er ofte fargesterke. Jeg justerer fargene digitalt, og jobber med utsnitt og komposisjon for å få bildene slik jeg vil ha dem. Jeg liker å jobbe med bildene i par, og da må det være god flyt mellom bildene, slik at de står godt sammen. Jeg hører mange si at de setter pris på å finne bilder som passer sammen på den måten, sier 30-åringen.

Hun er opptatt av at bildene hennes skal passe inn i det skandinaviske interiøret.

– Jeg ønsker at de skal skape en god og behagelig stemning i rommet. Blant bestselgerne er blått, sort og grønt. Grønt, som er årets farge, har vært trendy i lang tid, men den er dempet slik at den skal passe inn i nordiske hjem, forklarer Linda.

Hun har hatt hektiske dager i det siste i forbindelse med boligmessa i Trondheim. Her presenterte hun for første gang bildene sine i møte med publikum.

– Jeg er godt fornøyd med salget, men det morsomste var at det kom så mye folk innom standen. Jeg fikk mange positive tilbakemeldinger. Folk var skikkelig rause, smiler Linda.

Så langt har det vært på nettet hun har vist fram illustrasjonene sine. Det startet med Instagramkontoen @LindasCreative i 2016. Linda, som alltid har vært glad i å tegne, ville samle arbeidene sine på ett sted, og begynte å dele bilder der nå og da. Litt sånn i hemmelighet.

– Etter hvert snublet kjentfolk over Instagramkontoen min. De ga meg positive tilbakemeldinger, og mange spurte om det var mulig å få kjøpe bilder. Da jeg skjønte det, la jeg ut noen bilder på gjenbruksappen TISE, en app blant annet for klær og interiør.

Snøballen begynte for alvor å rulle. Lindas egen nettbutikk så dagens lys i januar, og i august ble enkeltpersonforetaket til. Allerede har hun fullt opp med bestillinger både fra inn- og utland. I forrige uke ble de første bildene fra Lindascreative hengt opp i interiørbutikken Nobu Home på Sirkus Shopping i Trondheim.

– Jeg har ikke vært der og sett det selv enda, men må innrømme at det er morsomt, sier Linda som også har fått flere forespørsler uten at hun verken kan, eller vil si noe om det foreløpig.

Det hun kan fortelle, er at hun ikke har noen planer om å slutte i jobben på Kremmerhuset med det første.

– Jeg liker godt å jobbe med markedsføring og interiør, og jeg finner mye inspirasjon og glede i dagjobben min. Du kan si at jobb og hobby går hånd i hånd, smiler Linda.

Forrige
Forrige

Tusen takk for 2018

Neste
Neste

Årets Farge 2019