Bilder som passer til Jotun LADY Balanse

Trenger du litt inspirasjon til kunst som passer perfekt sammen med fargen “Balanse” fra Jotun LADY? Da har du kommet til rett sted.

Den nydelige, blågrønne fargen “Balanse” vet jeg mange av kundene mine har hjemme, nettopp fordi de har kontaktet meg og spurt om noen tips til hvilke bilder som passer best til fargen. Til det spørsmålet har jeg ikke kun ett enkelt svar, men heller mange gode forslag, og noen skisser som gjør det enklere å se for seg hvordan bildene og fargen blir sammen.

Her er også noen andre ting som kan være lurt å tenke over før du bestemmer deg:

• Hvilke andre farger har du i rommet som du gjerne vil ta hensyn til?
• Siden fargen er grønnblå, vil den kunne føles mer grønn eller mer blå litt etter hva du har sammen med den - hva foretrekker du?
• Ønsker du ett stående bilde, to bilder ved siden av hverandre eller ett stort liggende? Eller kanskje til og med tre matchende bilder ved siden av hverandre?

Bilder som passer til fargen Balanse fra Jotun Lady, fra øverst til venstre: Earth, Smooth Green 1, Illumination Plum 1, Limited Edition Free Souls 1 (håndkolorert), Limited Edition Free Souls 2 (håndkolorert)

Slik omtaler Jotun selv fargen:

“Verdens fineste blågrønne farge. Mer grønn enn blå. Anbefales spesielt ved siden av 5180 Oslo. Nydelig til mintfarger, samt 6315 Jade, men også lekker til bestselgerne 10341 Kalk, 10342 Kalkgrå, 553 Ascott, 394 Varmgrå, 1376 Frostrøyk. Også lekker til beige farger som 1140 Sand, 1623 Marrakesh, 1026 Blek Sand, 1233 Mohair. Passer til nesten alt. Spesielt fin til fondvegger og soverom.

Bildeforslag med blått

Over her ser du flere bildeforslag som har litt blått i seg, perfekt hvis du for eksempel har noen andre blåfarger på vegger, tekstiler eller annen pynt i samme rom. Eller i andre rom i huset også, for så vidt, for det kan være fint å skape en følelse av helhet ved at flere av rommene henger litt sammen.

Alle disse bildene har også innslag av varme i seg, i form av brunt, oransje og gull. Det gjør at de passer veldig godt sammen med mange ulike tresorter du eventuelt har ellers i interiøret.

Earth 1 - finnes også som et bildepar.

Earth 1 - finnes også som et bildepar.

Devoted Green 2 - finnes også som et bildepar.

Devoted Green 2 - finnes også som et bildepar.

 

Bildeforslag med ulike grønntoner

Under her ser du flere bildeforslag. Her er det mer fokus på ulike nyanser av grønt, samt med innslag av oransje, gul og gull, som jeg synes er helt nydelige farger sammen.

 

Hvis du tør leke deg litt med komplementærfarger, kan også Miracle Purple 1 & 2 være ett spennende alternativ, med sine delikate rosa-, lilla-, og oransjetoner, som vist under her.


LindaSkaret_kunstguiden_lav copy.jpg

Vanskelig å velge bilde?

Se tips og triks i kunstguiden

Forrige
Forrige

Hvordan velge riktig størrelse på bildene?

Neste
Neste

En oppsummering av året 2020